Doktor Abdullah Ayaz
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde dünyaya geldim. İlkokul ve liseyi Tavşanlı’da okuduktan sonra; 2013 yılında üniversite öğrenimime İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak başladım. Tıp fakültesini seçmemdeki temel faktör, uğraşımın insan olmasını istemem idi. Zira insan, eşref-i mahlukattır, hülasa-i kainattır, zübde-i alemdir. İnsanı anlamak ve tanımak her şeyi anlamak olacaktır.
1 yılı ingilizce hazırlık olmak üzere 7 yıl süren fakülte hayatımda, özellikle hastalarla hemhal olmaya, bilhassa hastalık psikolojisini iyi analiz etmeye, hastalıkları oluşturan çevresel ve psikolojik faktörler üzerinde kafa yormaya gayret gösterdim. Teorik ve pratik eğitimin çok zengin bir şekilde harmanlandığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2020 yılında mezun oldum.
Pandeminin en kaos döneminde mecburi hizmete atandım. Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde mesleğimin ilk tecrübelerini kazanmaya başladım. Burada, özellikle tedavinin hastaya özel değil de belirli protokolleri uygulama şeklinde ilerlemesinden rahatsızlık duymaya başladım. Aynı şekilde, klinik yaklaşımlarımızın ciddi anlamda ezbere dayandığını ve bilimsel metodolojiye bireysel olarak çok da yakın olmadığımızı düşünmeye başladım. Bununla birlikte pandeminin getirdiği müthiş ölüm-kalım hengamesinde modern tıp adına öğrendiğim her bir kritik bilginin insan hayatını kurtarma adına ne kadar önemli olduğunu gördüm. Ardından 2020 Ekim ayında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı ile; İstanbul Medipol Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi almaya hak kazandım.
Mart 2021’de başlayan asistanlık sürecinde, acilde ; yeşil-sarı-kırmızı alanların hepsinde aktif görev aldım. Hastanemizin işleyişi itibari ile her bir hasta ile yeteri kadar vakit geçirme imkanı buldum. Modern tıbbın, acil ve acil cerrahi noktasında oldukça başarılı olduğunu, bununla birlikte hastalıkların ortaya çıkmasını engellemede, koruyucu hekimlikte ve kronik hastalık takip ve tedavisinde oldukça yetersiz olduğumuzu gördüm. 6 aylık acil asistanlığı serüvenimi; kronik hastalıklar,koruyucu hekimlik,tıpta arge alanlarının daha fazla ilgimi çektiğini anlayınca sona erdirdim.
Şu an aktif olarak İş Yeri Hekimliği yapmaktayım. Bununla birlikte, modern tıbbın, bilhassa günümüzde oldukça yoğunlaşan hastanelerin, çok kısa muayene sürelerinin de getirdiği şartlar nedeniyle, yetersiz kaldığı pek çok noktada gayet tatmin edici sonuçlar veren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları öğrenmeye başladım. Sağlık Bakanlığının Kupa Terapi ve Mezoterapi eğitimlerini almış bulunmaktayım, hali hazırda da The Academy Of Acupuncture kuruluşunun Geleneksel Çin Tıbbı – Akupunktur eğitimine devam etmekteyim.